Leden v Železných horách

Rok se sešel s rokem a jsme zase o rok starší. Plynutí času nejde zastavit ba ani zpomalit, a tak již vstupujeme do nového roku 2016. Jistě jsme plni očekávání, co nového nám nastávající rok připraví a před jaké události nás postaví. Na začátku nového roku má každý z nás svá vlastní přání, tužby a také pravděpodobně i předsevzetí, která hodláme naplňovat.
K tomuto lednovému prvnímu měsíci v roce se také váže období konání plesů. Plesová sezóna se plně „rozbíhá“, a tak pojďme nahlédnout do programu plesů, které se v měsíci lednu v našem Železnohorském regionu hojně konají. Jistě si ušetříte čas i na výstavu, přednášku či koncert.

PLESOVÁ SEZÓNA
Při nahlédnutí do kulturního a společenského programu nám názvy plesů napovídají, že nebude nouze o pestrost druhů plesů. Přesně v souladu s tím, jakou roli a funkci plnily plesy v dávné minulosti, kdy byly pořádány obvykle různými občanskými spolky nebo profesními a stavovskými společenstvy (cechy) apod., se v tradici plesů pokračuje i nadále a dle zaměření a zájmu pořadatelů se tak koná pestrá škála plesů, ze které si každý vybere ten „svůj ples“.
Proto chcete-li se pobavit, odreagovat, setkat se se zajímavými lidmi, poslechnout příjemnou hudbu a k tomu si také zatancovat, vyberte si některý z pořádaných plesů a přijďte se kulturně a společensky obohatit.
V Železnohorském regionu bude plesová sezóna „odstartována“ dne 9. 1. od 20:00 SPORTOVNÍM PLESEM v Sokolovně v Heřmanově Městci. Následující týden 16. 1. je na programu MYSLIVECKÝ PLES v hotelu Šustr v Nasavrkách a UZENÁŘSKÝ PLES v Třemošnici. Ples s příznačným názvem SPOLEČENSKÝ se uskuteční na Seči 22. 1. od 19:30. Dne 22. 1. bude na programu také HVĚZDIČKOVÝ PLES – PLES MĚSTA TŘEMOŠNICE. Hasiči budou pořádat ples v Přelouči dne 23. 1. od 20:00 a to v Občanské záložně. Na závěr měsíce ledna dne 29. 1. se uskuteční SOKOLSKÝ PLES v sokolovně v Nasavrkách. Tak příjemné pobavení a ladný taneční krok! 